Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Çocuk

MALZEMELER

    Pandispanya için: 6 adet yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    1 çorba kaşığı limon suyu
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    Yarım paket vanilya
    2 su bardağından bir parmak eksik un

    Krema için: 1 adet yumurta
    1 su bardağından iki parmak eksik toz şeker
    3 çorba kaşığı un
    Yarım litre süt
    Yarım paket vanilya
    Çeyrek paket margarin
    Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası

    Keki ıslatmak için:
    Şeker katılmış likör ya da sulandırılmış çilek reçeli

    Süslemek için: 10-12 adet çilek
    Krem şanti, renkli şeker boncuklar
Derin bir kapta yumurtaları ve toz şekeri koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Koyu yoğurt kıvamına gelince limon kabuğu, vanilya ve limon suyu ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Elenmiş unu ekleyip, tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış, kalp şeklinde bir kalıba döküp 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuyunca keki 2 parçaya bölün. Şeker katılmış likör ya da sulandırılmış çilek reçeli ile ıslatın. Yumurta, toz şeker, un ve sütü karıştırarak ocağa oturtun ve koyulaşana kadar pişirerek, krema yapın. Krema ılınınca yağ ve vanilyayı ekleyip çatalla çırpın. Kekin üzerine kremanın yarısını yayın. Çilekleri ortadan ikiye kesip sürdüğünüz kremanın üzerine dizin. Kekin diğer parçasını üzerine yerleştirin. Kalan kremayı gıda boyası ile renklendirin. Kekin üzerini kırmızı krema ile kaplayın. Krem şanti ve renkli şeker boncuklarla süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın.