Sofra

4-6 Porsiyon

MALZEMELER

    1 adet soğan
    Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı dondurulmuş bezelye
    2 su bardağı aşurelik buğday
    Yeteri kadar su
    1 adet limonun suyu
    Bir tutam toz tatlandırıcı
    Yarım demet dereotu
    Birer tutam tuz ve karabiber
Yemeklik doğranmış soğanı kızgın zeytinyağında kavurun. Bezelye ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Geceden ıslatılmış buğday ilave edip, buğday beyazlaşana dek kavurmaya devam edin. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ve limon suyu ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp karıştırın. Tatlandırıcı ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte buğday suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış dereotu ilave edin. 15 dakika dinlendirip, ılık olarak servis yapın.