Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Damla sakızlı çilav malzemeleri:

    1 su bardağı yasemin pirinci
    50 gram tereyağı
    1 parça damla sakızı (kesme şekerden daha küçük)
    1 su bardağı su
    Yarım su bardağı süt
    1 adet kesme şeker
    Tuz
    Üzeri için: Yarım su bardağı kavrulmuş badem

    Cevizli mantarlı rulo et malzemeleri:

    5 dilim inceltilmiş bonfile
    Yarım çay bardağı +1 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 adet soğan
    Yarım kg mantar
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2-3 çorba kaşığı soya sosu
    1 çay bardağı ceviz
    1 tatlı kaşığı esmer şeker​
    Tuz, karabiber

    Sos için:
    1 tatlı kaşığı nişasta
    1 çay bardağı su

DAMLA SAKIZLI ÇİLAV TARİFİ
Bir tencereye tereyağını koyun ve eritin. Pirinci yıkayıp tencereye ilave edin ve yaklaşık 5 dakika kavurun. Damla sakızını havanda dövüp ekleyin. Üzerine su ve süt katıp karıştırın. Tuzunu ayarlayıp, kesmeşeker katın. Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp, üzerine kağıt peçete koyun ve tencerenin kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp üzerine badem serpiştirin ve cevizli mantarlı rulo et ile birlikte servis yapın.

CEVİZLİ MANTARLI RULO ET TARİFİ
Eti tuz, karabiber ve yarım çay bardağı zeytinyağı ile harmanlayıp, 1-2 saat buzdolabında dinlendirin. Soğanları halka dilimleyip tencerenin içinde tereyağı ve kalan zeytinyağı ile birlikte kavurun. Üzerine dilimlenmiş mantarları ilave edin. 2 dakika kavurup soya sosu ve karabiber ilave edin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın. Ceviz ve esmerşeker ekleyip karıştırın. Her bir et parçasını kesme tahtası üzerine yerleştirin. Üzerlerine mantarlı karışımı pay edip rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine mantarlı karışımın sosunu gezdirin. Pişirme kağıdı ardından alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında15 dakika pişirin. Fırından alıp, alüminyum folyo ve pişirme kağıdını çıkarıp, 5 dakika daha pişirin. Sos için fırından aldığınız etin tepside kalan sosunu küçük bir sos tenceresine aktarın. Üzerine nişasta ve su ilave edip karıştırın ve bir taşım kaynatın. Servis sırasında etin üzerine gezdirip, damlasakızlı çilavla birlikte sıcak olarak servis yapın.