Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    7-8 adet konserve enginar kalbi
    1 tatlı kaşığı safran
    1 su bardağı pirinç
    1 su bardağı sıcak su
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 adet rendelenmiş havuç
    5 dal taze soğan, tuz, karabiber
    Yarım limonun suyu
    3'er dal nane ve dereotu

Pirinci tuz eklediğiniz sıcak suda 20 dakika bekletin ve süzün. Safranı, 1 su bardağı kaynar suya koyup soğumasını önlemek için üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin. Zeytinyağını bir tencereye alıp, rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine haşlanmış enginar kalbi ve limon suyu ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Safranı suyuyla birlikte tencereye katın. Ocağı kısıp suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatın ve tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın. 10 dakika demlendirdikten sonra, kıyılmış nane ekleyip karıştırın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.