Sofra
Doğanın sunduğu nimetler iftar sofralarınızı süslesin...

AYŞE ÜNAL

MALZEMELER

Eti yağsız tavada orta ateşte önlü arkalı hafifçe kızartıp tencereye alın. Üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Şehriye, zeytinyağı ve tereyağını pilav tenceresine alıp, hafif pembeleşene dek kavurun. Bulgur ve yıkanıp süzülmüş pirinç ilave edip, 5 dakika karıştırarak kavurun. 4 su bardağı sıcak su ve et suyu ekleyip karıştırın. Kemiğinden ayırdığınız eti, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayana dek pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, tencerenin kapağı kapalı olarak, suyunu çekene dek pi- şirin. Ocaktan alıp, kıyılmış dereotu ekleyin ve 20 dakika dinlendirin.