Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram kuşbaşı kuzu eti
    1 çorba kaşığı sıvı yağ
    1 adet soğan
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    Yeteri kadar sıcak su
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    500 gram firik
    1 su bardağı bulgur
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz, karabiber,pul biber
Kuşbaşı kuzu etini sıvı yağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Etler yumuşayana dek pişirin. Haşlanmış nohut ve firiği ilave edip, karıştırın. Bulgur ve tuzu ekleyip, yeniden üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Kaynamaya başladığında ocağın altını kapatıp demlendirin. Tencereyi ocaktan alıp, üzerine tereyağında kızdırılmış karabiber ve pul biberi gezdirerek servis yapın.

Firik: Açık yeşil renkli, is kokulu bir bulgur çeşidi olan firik, Gaziantep Mutfağı'nda sıkça kullanılır. Buğday başağı tazeyken alınıp sazlıkların arasına yerleştirilir. Sazlar biraz yakılıp, başaklar is kokusu ile tütsülenir.