Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı baldo pirinç
    3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    3 çorba kaşığı sıvı yağ,
    1 adet soğan
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    Yenibahar
    tarçın
    karabiber
    2 çorba kaşığı tereyağı
    4 su bardağı su
    tuz
Dolmalık fıstığı rengi dönene dek sıvı yağda kavurun. Daha sonra yağdan çıkarıp kenara alın. Aynı sıvı yağda kıyılmış soğanı karamelize olana kadar kavurun. Pirinç, dolmalık fıstık, suda 1 saat bekletilmiş kuş üzümü, yenibahar, tarçın ve karabiber ekleyip karıştırın. Tereyağını ilave edip, birkaç dakika daha kavurun. Su ve tuz ekleyip, suyunu çekene dek kısık ateşte pişirin. 10-15 dakika dinlendirip, ılık olarak servis yapın.