Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    5 su bardağı tavuk suyu
    İki buçuk çorba kaşığı
    zeytinyağı
    Yarım soğan
    3 diş sarımsak
    8 adet fesleğen yaprağı
    400 gram risotto pirinci
    2 adet limon
    Yarım demet roka
    1 çorba kaşığı parmesan peyniri
    1 çorba kaşığı tereyağı
    8 adet deniz tarağı
    20 gram somon havyarı
    Tuz, karabiber
Tavuk suyunu tencereye alarak ısıtın. Ayrı bir tencereye zeytinyağı, ince doğranmış soğan, sarımsak, fesleğen yaprakları ve pirinci alın. Plastik spatula ile pirinci ezmeden hafifçe karıştırın.Daha sonra sıcak haldeki tavuk suyunu azar azar ekleyerek karıştırın. Spatula ile tencere kenarlarındaki pirinçleri sıyırarak karıştırmaya devam edin. Limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıktıktan sonra pirince ekleyin. Pirinç, hafif sert kıvama geldiğinde incecik doğradığınız roka, tuz ve karabiberi katın. Parmesan peyniri ve tereyağını da ilave edip hemen sonrasında tencereyi ocaktan alın. Tereyağının eriyip de risottonun üzerine çıkmaması için çok hızlı bir şekilde sekiz çizerek karıştırın. Deniz taraklarını teflon tavada pişirin. Risottoyu servis tabağına alın. Üzerine deniz taraklarını yerleştirin. Son olarak somon havyarı ile süsleyerek servis yapın.