Midyeli Pilav

Midyeli Pilav
  • 6 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
30-40 adet iç midye
1-2 adet domates
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
4 su bardağı su
Tuz,karabiber

YAPILIŞI

İÇ midyelerin iplikçiklerini temizleyip yıkayın. Zeytinyağımı tencereye alın. ince kıyılmış soğanı ekleyin. Pembeleşmeden kavurun. Kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarılmış ve fındık iriliğinde doğranmış domatesleri ekleyin. Bir-iki karıştırın. Temizlenmiş midyeleri de tencereye atın. Bir-iki defa karıştırın 4 su bardağı su ekleyin. Tuz, karabiber ilave edin. Su kaynay›nca, ısıtılmış pirinci koyun. Pilavı pişirin. Dinlendirip servis yapın.

PÜF NOKTASI

Dilerseniz üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık da ekleyebilirsiniz.
BİZE ULAŞIN