Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 su bardağı siyah pirinç

    4 çorba kaşığı zeytinyağı

    6 adet orta boy mantar

    2 dal taze sarmısağın yeşil kısmı

    2 diş kıyılmış sarmısak

    2 adet kıyılmış kereviz sapı

    1 adet kıyılmış kapya biber

    3 su bardağı sebze suyu

    5-6 adet yeşil kuşkonmaz

    250 gram sultani bezelye

    (bezelye yerine börülce veya taze fasulye de kullanılabilir)

    5 su bardağı soğuk su

    1 kase buz, tuz

Pirinci ılık su ile ıslatıp 1 saat dinlendirin. Daha sonra fazla suyunu süzün ve kenara alın. 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve doğranmış mantarı pilav tenceresine alıp, 5 dakika kavurun. Üzerine kıyılmış sarmısak, taze sarmısağın yeşil kısımları, kereviz sapı ve kapya biber ekleyip 2 dakika soteleyin. Pirinç, sebze suyu ve yarım tatlı kaşığı tuz ekleyip pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp, 45 dakika pişirin. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirin. Ayrı bir yerde kuşkonmazları alacak büyüklükte bir kaba sıcak su koyun. İçine yarım tatlı kaşığı tuz ekleyin. Başka bir kaseye de buzlu soğuk su hazırlayın. Kuşkonmazların dip taraflarındaki 2-3 santimlik sert kısımlarını kesin. Önce sıcak suya atıp 3 dakika haşlayın. Sonra süzerek soğuk suya alın. Daha sonra iyice süzün. Aynı işlemi sultani bezelye için de yapın. Kuşkonmaz ve sultani bezelyeyi kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile 5 dakika soteleyin. Pilavın içine ilave edip harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.