Şehriyeli Pilav

Şehriyeli Pilav
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 su bardağı baldo pirinç

2 çorba kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı

arpa şehriye

Yeteri kadar sıcak su

Tuz

YAPILIŞI

Pirinci yıkayıp süzdükten sonra kenara alın. Tereyağını eritip, arpa şehriyeyi koyulaşana kadar karıştırarak kavurun. Üzerine pirinci ilave edin ve beyazlaşana kadar kavurmaya devam edin. Pirinçleri tencereye alın. Pirincin üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika orta ateşte, daha sonra kısık ateşte pilav tamamen suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu yerleştirin. 10 dakika demlendirip servis yapın.

BİZE ULAŞIN