Sofra

5 Porsiyon

MALZEMELER

    Yarım kg ıspanak
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    2 adet soğan
    Pilav için:
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 su bardağı pirinç
    1.5 tatlı kaşığı toz şeker
    Tuz
    Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    3 su bardağı sıcak tavuk suyu
    Süslemek için:
    Badem
Ispanak yapraklarını bol suyla yıkayıp, incecik kıyın. Tencereye sıvı yağı koyup, incecik kıyılmış soğanları ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine pirinci ekleyip kavurun. Toz şeker, tuz, kırmızı toz biberi ilave edin. 3 su bardağı tavuk suyunu katın. Ispanağı da aktarıp, kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı demlendirip, bademlerle süsleyerek servis yapın.