Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 demet roka
    10 dal frenk maydanozu
    10 dal taze kişniş
    10 adet karga soğanı (yaban sarımsağı)
    5 dal fesleğen
    5 dal reyhan
    5 dal nane
    10 dal maydanoz
    3 adet küçük kırmızı turp

    Sosu için:
    2 çorba kaşığı ahududu sirkesi
    4 çorba kaşığı aromalı zeytinyağı

Roka yapraklarını, menekşe yapraklarını, frenk maydanozu, kişniş, karga soğanı, fesleğen, reyhan, nane ve maydanozu yıkayın. Suları süzüldükten sonra kurulayın. Yapraklarına ayırıp geniş bir kapta harmanladıktan sonra servis tabağına aktarın. Üzerine iri doğranmış kırmızı turpları ve papatyaları serpin. Küçük bir kapta ahududu sirkesi ve zeytinyağını karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.