Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 su bardağı pirinç
    5 çorba kaşığı elma sirkesi
    5 çorba kaşığı limon sirkesi
    Bir buçuk çorba kaşığı toz şeker
    Bir buçuk tatlı kaşığı tuz
    2 adet salatalık (orta boy)
    2 çorba kaşığı susam
    1 adet havuç (orta boy)
    8-10 adet taze fasulye

    Krep için:
    3 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
Pirinci, 3 bardaktan biraz fazla su ile 15 dakika kadar haşlayın. Sirkelerle, tuz ve tozşekeri sos haline getirin. Salatalıkları kabukları ile birlikte, ince olmayacak şekilde rendeleyin. Tuz serperek suyunun çıkması için hafifçe ovun. Fasulye ve havucu verev keserek haşlayın. Susamı tavada kavurun. Pirinç haşlanınca sosu, salatalıkları, susamı ekleyin ve harmanlayın. Krep malzemesini çırpıp, çorba kaşığı ile küçük bir yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Şerit halinde kesin. Sonra şeritleri de dilerseniz verev olarak bir daha kesip hoş bir görüntü elde edebilirsiniz. Son olarak pilavı tabağa koyup şerit krepleri, fasulye ve havuçları ekleyin.