Deniz Mahsullü Salata

Deniz Mahsullü Salata
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet ahtapot bacağı

8-10 adet karides

4-6 adet halka kalamar

4-5 adet kum midyesi

1 adet limon

2 adet havuç

1'er demet roka ve tere

250 gram Akdeniz yeşilliği

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz

YAPILIŞI

Ahtapot bacağı, karides ve kalamarı ayrı ayrı haşlayın. Kabuğu açılmamış kum midyelerini, kumunun gitmesi için 5-10 dakika suda bekletin. Daha sonra suyunu süzün ve haşlayın. Limonun kabuğunu sebze soyacağı ile ince uzun şeritler olacak şekilde soyun. Suyunu sıkıp derin bir kaba alın. İçine zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırın. Bütün deniz ürünlerini bu sosun içinde yarım saat marine edin. Roka ve terenin yapraklarını ayıklayıp yıkayın. Akdeniz yeşilliğini de yıkadıktan sonra, tüm sebzeleri süzün ve servis tabağına karışık şekilde yerleştirin. Halka doğranmış havuç ve limon dilimlerini de kattıktan sonra üzerine sosta beklettiğiniz deniz ürünlerini sosuyla birlikte ekleyin.
BİZE ULAŞIN