Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg kırmızı pancar
    200 gram taze fasulye
    1 çorba kaşığı sirke
    1 diş ezilmiş sarımsak
    2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
    1 çorba kaşığı kapari
    100 gram keçi peyniri
    Bir tutam deniz tuzu ve karabiber
    Hardal tohumu filizi
Pancarları iyice temizleyerek yıkayın. Kabuklarını soymadan, bir tencerede yumuşayana dek pişirin. Pişen pancarlar soğuduğu zaman, kabuklarını soyun ve istediğiniz şekilde dilimleyin. Ayrı bir tencerede suyu kaynatın. Fasulyeleri kaynayan suya atarak, biraz diri kalacak şekilde haşlayın. 5 dakika yeterli olacaktır. Bu arada, haşladığınız malzemenin yeşil rengini korumasını istiyorsanız, kaynayan suya bir fiske karbonat ilave edin. Pişen fasulyeleri de süzerek başka bir kaba aktarın. Fasulye soğurken, siz salatanın sosunu hazırlayın. Sirke, sarımsak, kapari, zeytinyağı, deniz tuzu ve karabiberi iyice karıştırın. Fasulyeleri ve pancar dilimlerini servis tabağına aktarın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin. Keçi peyniri ve hardal tohumu filizleri ile süsleyerek servis yapın.