MALZEMELER
Yarım kg somon balığı filetosu
100 gram çalı fasulye
6 adet kuşkonmaz
1 demet marul
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 demet roka
1 adet salatalık
1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet soğan
6 adet enginar kalbi
1 tatlı kaşığı balık çeşnisi
1 çay bardağı zeytinyağı
Sos için:
1 su bardağı organik zeytinyağı
1 adet limon suyu
Yarım çay bardağı soya sos
Yarım çay bardağı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
Somonun pullarını kazıyıp filetosunu çıkarın. 4 mm kalınlığında dilimleyin. Soğanı rendeleyip sıkarak suyunu çıkarın. Somon dilimlerini soğan suyu, balık çeşnisi ve zeytinyağı ile marine edin. Bu arada sebzeleri yıkayıp suyunu süzün. Kabak, patlıcan ve fasulyeleri şerit şeklinde doğrayın. Kaynar suda 1 dakika haşlayıp diriliklerini kaybetmemeleri için buzlu suya koyun. Yeşil soğan, roka, dereotu, marul, kuşkonmaz ve salatalığı irice doğrayıp harmanlayın. Servis tabağına alın. Balıkları ızgara veya tavada pişirin. Ilındıktan sonra yeşilliklerin üzerine yerleştirin. Sosu hazırlamak için bütün sos malzemesini bir kapta çırpma teliyle karıştırın. Sosu salatanın üzerine gezdirin. Enginar kalbinin yapraklarını içten dışarı doğru açıp çiçek şekli verin. Havucu temizleyip ince şerit halinde kesin ve enginarla birlikte servis tabağına yerleştirip servis yapın.