Ispanaklı tabule

Ispanaklı tabule
  • 6 Kişilik
  • Yemek Daveti, Kutlama
  • Ev Yapımı
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı kısırlık bulgur



Bir buçuk su bardağı sıcak su



Yarımşar demet ıspanak, taze soğan, maydanoz ve nane



1 adet kabuklu salatalık



1 adet domates



2 yemek kaşığı sumak



1 tatlı kaşığı kimyon



3 adet limon



Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı, tuz



ÜZERİ İÇİN:



1 adet tanelenmiş nar


YAPILIŞI

Bulguru tencereye alıp üzerine sıcak su gezdirin ve kapağı kapalı olarak yarım saat dinlendirin. Daha sonra geniş bir kasenin içine alın. Ispanak, taze soğan, maydanoz ve naneyi kıyın. Salatalığı kabuğuyla doğrayın. Domatesi doğrayıp, domates, yeşillikler ve salatalığı da kaseye ilave edin. Sumak, kimyon, limon suyu ve zeytinyağı ekleyin. Tuzunu ayarlayıp, harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerini narla süsleyip servis yapın.

SON DAKİKA