Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet haşlanmış tüp kalamar
    2 adet haşlanmış ahtapot bacağı
    10-12 adet haşlanmış karides
    1 adet kıvırcık
    Yarım göbek salata
    Yarım demet roka
    7-8 yaprak reyhan
    3-4 dal dereotu
    2'şer adet domates ve salatalık
    Yarım çay bardağı konserve mısır
    1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir

    Sos için:
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    1 adet limonun suyu
    Tuz

Kalamar ve ahtapot bacağını kuşbaşı doğrayın. Yıkanmış ve süzülmüş kıvırcık, göbek salata ile roka yapraklarını iri parçalar halinde elinizle koparıp, salata kasesine alın. Reyhan, dereotu, kabukları soyulup küp doğranmış domates ve salatalığı ilave edin. Kalamar, ahtapot bacağı ve karides ekleyip, karıştırın. En üste mısır ve kaşar peyniri serpin. Sos için zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırıp, salataya gezdirin.