Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2/3 su bardağı kepekli makarna
    2 adet orta boy kabak
    Yarım demet maydanoz
    2 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı yoğurt
    Yarım adet limonun suyu
Küçük bir tencerede su kaynatın. Kepekli makarnaları kaynayan suya atıp, bir sefer karıştırarak haşlayın. Pişen makarnaları bir süzgece alıp, suyunu süzdürün. Bu arada kabakları da iyice yıkayıp dilimleyin ve 5 dakika haşlayın; sonrasında çıkarıp soğutun. Maydanozları ayıklayın, 2 diş sarımsağın kabuğunu soyup çok ince kıyın. Makarna, maydanoz, kabak ve sarımsakları bir kapta karıştırın. Sıvı yağ, yoğurt ve limon suyunu çırpıp sos hazırlayın. Bu sosu salatanın üzerine gezdirerek dökün. Servis yapın.