Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    80 gram kestane
    1 demet semizotu
    Yarımşar kırmızı biber ve sivribiber
    Yarımşar domates ve salatalık
    Yarım kırmızı soğan
    1 adet nar
    5-6 dal taze nane

    Sos için:
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı nar ekşisi
    Yeteri kadar tuz
Bıçak yardımıyla kestanelere çizikler atıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirerek, kabuklarını temizleyin. İncecik dilimleyip, karıştırma kabına alın. Üzerine kıyılmış biberleri, doğranmış domates, salatalık, kırmızı soğan, tanelenmiş nar ve kıyılmış naneyle semizotunu ilave edin. Harmanlayıp servis tabağına alın. Sos için zeytinyağı, nar ekşisi ve tuzu iyice çırpın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.