Sofra

AYŞE ÜNAL

5 Porsiyon

MALZEMELER

    5 adet haşlanmış patates
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    1-2 çay kaşığı pulbiber
    8 dal dereotu
    1 adet küçük boy mor lahana
    1 adet havuç
    Yarım limonun suyu
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay kaşığı karabiber
    Yarım tatlı kaşığı tuz

Patatesleri rendeleyip, zeytinyağı, karabiber ve tuzla iyice karıştırın. Daha sonra ikiye bölüp, bir kısmına pul biber, diğer kısmına kıyılmış dereotu ekleyin. Pul biberli patatesten elma büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Başparmağınızla ortalarından çukur açın. Kıyılmış mor lahanayı limon suyu ve tuzla iyice ovalayın. Pul biberli patates çanaklarının içlerine lahanayı pay edip, üzerlerine 1'er tatlı kaşığı yoğurt koyun. Dere otlu patatesten elma büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Başparmağınızla ortalarından çukur açın. Havucu rendeleyip, dere otlu patates çanaklarının içlerine pay edin. Üzerlerine 1'er tatlı kaşığı yoğurt koyup servis yapın.