Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg patates,
    2 adet havuç,
    1 demet taze soğan
    Yarım demet maydanoz,
    Yarım demet dereotu
    Yarım demet nane
    1 çay bardağı zeytinyağı,
    2 adet limon,
    tuz
    Kırmızıbiber,
    karabiber
Patatesleri haşlayıp küp küp doğrayın. Başka bir kabın içine havuçları rendeleyin. Maydanoz, nane, dereotu, tuz, kırmızıbiber, karabiber, yağ ve bir limon suyunu patateslere ekleyip karıştırın. Diğer limonun suyunu rendelediğiniz havucun içine katıp karıştırın. İki kademeli bir kalıbın içine önce rendelenmiş havucun yarısını üzerine de patates karışımının yarısını koyun. İkinci kata kalan havucu, üzerine patates karışımını koyup elinizle bastırın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirin. Biber ve salatalık turşusu ile süsleyip servis yapın.