MALZEMELER
1 adet göbek marul
10 sap dereotu
2 adet salatalık
4 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
Sosu için:
2/3 su bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı mayonez
1 çay kaşığı hardal
Tuz
Süslemek için:
4-5 adet kiraz domates
Galeta
Göbek marul ve dereotunu irice doğrayıp karıştırın. Üzerine yuvarlak dilimlenmiş salatalıkları koyun. Peynirleri minik küpler halinde kesip salataya ekleyin. Diğer yanda sosunu hazırlayın. Bunun için zeytinyağı, limon suyu, 2 çorba kaşığı mayonez, 1 çay kaşığı hardal ve tuzu, küçük bir kasenin içinde çatal yardımıyla hafifçe çırparak karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirin. En üste krik krakları ve dilimlenmiş kiraz domatesleri koyup servis yapın.