Pirinç Salatası

Pirinç Salatası
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı basmati pirinci

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı kaynar su

1 adet kırmızı soğan

3 diş ince kıyılmış sarımsak

1 adet kırmızı biber

1 çorba kaşığı taze kişniş

1 çorba kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı susam yağı

1 tatlı kaşığı kekik

1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

1 çay kaşığı köri

200 gram semizotu yaprağı

Tuz

karabiber

YAPILIŞI

Basmati pirinci 2 çorba kaşığı zeytinyağında hafif kavurun. Tuz, karabiber ve suyu ilave edip, kısık ateşte pirinç yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra 15 dakika demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra geniş bir kaseye alın. İçine piyazlık doğranmış kırmızı soğan, sarımsak, küp doğranmış kırmızı biber ve ince kıyılmış taze kişnişi ilave edip karıştırın. Soya sosu, susam yağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, kekik, limon suyu ve rendelenmiş kabuğu, köri ve semizotu yaprağını da ekledikten sonra bütün malzemeyi karıştırın. Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında yarım saat beklettikten sonra servis yapın.
BİZE ULAŞIN