MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü
1 adet kıvırcık marul
2'şer adet salatalık ve domates
2 çorba kaşığı konserve mısır
10 adet doğranmış zeytin
Yarım su bardağı küp doğranmış
beyaz peynir
1 demet taze soğan
Sos için:
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı yoğurt, tuz
Tavuk göğsünü haşlayıp soğutun. Kıvırcıkları yıkayıp irice doğrayın ve salata kabına alın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde böldükten sonra kıvırcıkların üzerine yerleştirin. Salatalıkları soymadan verev doğrayın ve salataya ekleyin. Tavuğu elinizle didikleyip salatanın üstüne serpiştirin. Peynir, zeytin ve mısırı da üzerine serpin. Sos için zeytinyağı ile diğer malzemeleri karıştırıp salatanın üstüne gezdirin. Soğanların beyaz kısımlarını üç parmak boyunda kesip her iki tarafından püskül yapın. Hazırladığınız soğanlarla salatayı süsleyip servis yapın.