Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    200 gram ıspanak yaprağı
    1 demet roka
    1 adet göbek salata
    1 demet taze soğan
    1 adet salatalık
    Yarım çay bardağı arpa şehriye
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çay bardağı ılık su
    200 gram hindi füme
    1 çay bardağı nar tanesi
    Tuz

    Vişne sosu için:
    200 gram çekirdeksiz dondurulmuş vişne
    1 su bardağı elma sirkesi
    1 su bardağı zeytinyağı

Ispanağı bol suda yıkayıp, kurulayın. Ispanak, roka, göbek salata ve taze soğanı kıyıp, salatalığı doğrayın. Daha sonra salata kasesine alıp, tuzunu ayarlayın. Arpa şehriyeyi zeytinyağında pembeleştirin. Suyu ilave edip haşlayın. Şehriye soğuyunca salatanın üzerine ekleyin. Dilimlenmiş hindi fümeyi ekleyip, nar tanelerini serpiştirin. Sosu hazırlamak için vişne, sirke ve zeytinyağını blenderden geçirin. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.