Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2’şer adet kabak ve patlıcan
    4’er adet kırmızı biber, dolmalık biber ve domates
    Karabiber, tuz

    Harcı için: 250 gram kıyma
    1 adet büyük boy soğan
    4 diş sarmısak
    Bir buçuk çorba kaşığı
    acı biber salçası
    Bir buçuk çorba kaşığı nar ekşisi
    1 su bardağı pirinç
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    Tuz, karabiber
KABAK, patlıcan, kırmızı biber, dolmalık biberler ve domateslerin içini oyun. Karabiber ve tuz serpin. Domateslerin içini harç malzemesinde kullanmak üzere ayırın. Harcı hazırlamak için, kıyma, rendelenmiş soğan,
kıyılmış sarmısak, salça, 1 çorba kaşığı nar ekşisi, kıyılmış domates içi, pirinç, sıvıyağ, karabiber ve tuzu karıştırın. Harcı sebzelerin içine doldurun. Sebzelerin ağızlarını kendi kapakları veya domates dilimleriyle kapatıp,
tencereye yerleştirin. Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin. Tuz ve yarım çorba kaşığı nar ekşisi gezdirip, kabaklar yumuşayana kadar ağır ateşte pişirin.