Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 su bardağı iç bakla
    2 adet orta boy soğan
    1 demet maydanoz
    1 su bardağı ince bulgur
    1 çorba kaşığı salça
    2 çorba kaşığı (50 gram) tereyağı
    Tuz
    karabiber
    kırmızıbiber
    300 gram taze asma yaprağı
İÇ baklaları içlerini 1 gün önceden ıslatalım. Baklalar şiştiğinde, kabuklarını çıkarıp, 5-6 parça olacak şekilde keselim. Baklaları bir kaba alıp, içine küp doğranmış soğanları, ince kıyılmış maydanozu, ince bulguru, salçayı, tereyağını, tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım. Asma yapraklarını hafifçe haşlayalım. Delikli kepçe ile tencereden alalım. Damarlı kısımları içe gelecek şekilde, baklalı içten bir miktar koyalım ve düzgünce saralım. Sarmaları tencereye yan yana ve aralıksız dizelim. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ilave edelim. Porselen bir tabağı ters çevirip sarmaların üzerine kapatalım. Tencerenin kapağını da örterek ağır ateşte pişirelim. Ateşten alıp tenceresinde soğuttuğumuz sarmaları servis tabağına aktaralım. Limon dilimleriyle servis yapalım.