Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    400 gram balkabağı
    2 dal taze adaçayı
    2 dal taze soğan
    1 su bardağı un
    2 adet yumurta
    1 şişe maden sodası
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Yarım kahve fincanı zeytinyağı
    Servis için:
    Sarmısak ve dereotlu yoğurt

BALKABAĞINI rendeleyin. Taze soğan ve adaçayını ince kıyın. Sırasıyla yumurta, maden sodası, un, tuz ve karabiberi ekleyip, akışkan bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı hafif zeytinyağı ile yağlayın. Mücverleri kaşıkla yuvarlak ve ince şekilde tavaya dökün. Her iki yanını da kızartın. Sarmısak ve dereotu katılmış yoğurt ile servis yapın.