Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram salamura asma
    yaprağı
    1 su bardağı haşlanmış
    barbunya
    Bir buçuk su bardağı baldo pirinç
    1 demet taze soğan
    3-4 diş sarmısak
    1 demet maydanoz
    1 demet dereotu
    Yarım demet nane
    Yarım çay bardağı sirke
    1 su bardağı zeytinyağı
    Yeteri kadar su
    Tuz
    karabiber
    kimyon
    tarçın
    yenibahar
1 ASMA yapraklarının tuzunu almak için birkaç kez suyunu değiştirerek ılık suda bekletin. Daha sonra elinizle sıkıp kenara alın. Pirinci geniş bir kaba alın. Üzerine haşlanmış barbunya, ince kıyılmış soğan, sarmısak, maydanoz, dereotu, nane, sirke, zeytinyağı, tuz ve baharatları ilave edip, harmanlayın. 2 Bir adet asma yaprağını düz bir zemine serin. İçine yaprağın büyüklüğüne göre hazırladığınız harçtan koyup, çok sıkı
olmayacak şekilde sarın. Yaprak ve harç bitene dek işleme devam edin. Yayvan bir tencerenin
dibine birkaç tane asma yaprağı serip, üzerine sarmaları çok sıkışık olmayacak şekilde yerleştirin. Sarmaların üzerini geçecek kadar ılık su koyup, bir tabak yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte arada bir kontrol ederek pirinç yumuşayana dek pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.