Sofra

MALZEMELER

    1 adet lahana
    1 bağ pazı
    Yarım kg taze fasulye
    12 su bardağı su
    2 adet orta boy patates
    2 çorba kaşığı tereyağ
    2 diş sarmısak
    1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
    Yarım çay bardağı sıvıyağ
    1 adet etsuyu tableti ve tuz

    Süslemek için: Ceviz ve kırmızı süs biber
Bir tencereye 12 su bardağı su koyup, kaynatın. Su kaynayınca ayıklanıp yıkanmış ve irice doğranmış lahana, pazı ve fasulyeleri 10'ar dakika arayla ve sırasıyla kaynayan suya koyup, yarım saat haşlayın. Yeşil suyu süzün. Haşlanıp süzülmüş sebzeleri ayrı bir tencereye alıp, üzerine yıkanmış ve yuvarlak doğranmış patates dilimleri, sıvıyağ, tuz ve etsuyu tabletini koyun. Üzerini aşacak kadar su ilave edip, suyunu çekene dek, 45 dakika pişirin. Ocaktan alıp, yöreye ait tahtayla iyice dövün. Daha sonra dövülmüş sarmısak ve irice kıyılmış ceviz ilave edin. 5 dakika daha tahta ile dövdükten sonra kızgın tereyağı döküp, karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine eritilmiş pulbiberli tereyağını gezdirin. Ceviz ve kırmızı süs biberle birlikte servis yapın.