Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    6 adet enginar (sadece püskülleri temizlenmiş)
    5 adet büyük boy soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    300 gram mantar
    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 su bardağı pirinç
    1 çorba kaşığı kuşüzümü​
    3'er dal maydanoz ve dereotu
    1'er çay kaşığı tuz, karabiber ve dolma baharatı
    1 su bardağı sıcak su
    1 adet limonun suyu
    Sos için: 1 çay bardağı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı limon suyu
    2 adet kesmeşeker​
    1 su bardağı su
    ​1 çay kaşığı tuz

Doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Küp doğranmış mantar ekleyip 2 dakika daha soteleyin. Dolmalık fıstık ve yıkanıp suyu iyice süzülmüş pirinç ilave edip, ara vermeden 2 dakika karıştırın. Kuşüzümü, kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, karabiber ve dolma baharatı ekleyin. Ardından ocaktan alın ve su ilave edip demlenmeye bırakın. Enginarları yıkayıp içlerine limon suyu gezdirin. Pirinçli harcı enginarların içlerine pay edip geniş ve yayvan bir tencereye yerleştirin. Sos malzemesini iyice karıştırıp, enginarların üzerine gezdirin. Orta ateşte 30 dakika pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip soğuk olarak servis yapın.