Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    6 adet enginar
    1 adet soğan
    2 su bardağı su
    6 çorba kaşığı zeytinyağı
    5 adet kesmeşeker
    Yarım limonun suyu
    5-6 dal kaşığı kıyılmış dereotu
    tuz

    Fava için:
    1 su bardağı kuru bakla
    1 adet orta boy soğan
    2 su bardağı su
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    Yarım limonun suyu
    1 adet kesmeşeker
    1 çay kaşığı tuz

    Üzerine:
    Kapari ve kıyılmış dereotu

1 FAVA için kuru baklayı 7-8 saat suda bekletin. Suyunu süzüp bir tencereye alın. Üzerine dörde bölünmüş soğan, su, zeytinyağı, limon suyu, kesmeşeker ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. Bakla yumuşayınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra blenderden geçirip bir sıkma torbasına alın.

2 Enginarları bir tencereye alıp, üzerine piyazlık doğranmış soğan, su, zeytinyağı, kesmeşeker, limon suyu ve tuz koyup, kapağını kapatın. Tencerenizin üzerini kapatacak büyüklükteki yağlı kağıdı akan suyun altında hafifçe ıslatıp sıkın. Yemek kaynamaya başlayınca, kağıdı tencerenin üzerine örtün (kağıdın ateşe gelmemesine dikkat ederek). Kapağını kapatıp ocağı kısın. Enginarlar yumuşayana dek pişirip ocaktan alın. Enginarların kenarını kıyılmış dereotuna bulayıp servis tabağına alın .

3 Sıkma torbasındaki favayı enginarların üzerine sıkın. Kapari ve kıyılmış ereotu serperek servis yapın.