Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    500 gram taze asma yaprağı
    1 su bardağı ince bulgur
    2 adet büyük boy soğan
    7-8 dal ince kıyılmış taze reyhan
    1 çorba kaşığı salça
    1’er tatlı kaşığı karabiber, pulbiber
    ve kimyon
    Bir buçuk su bardağı kara
    erik kurusu, tuz
    Üzerine:
    1 adet soğan
    3 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 çorba kaşığı salça
    Yarım su bardağı su

YIKANMIŞ ince bulguru derin bir kaseye alın. İçine ince kıyılmış soğan, taze reyhan, salça, karabiber, pulbiber, kimyon ve tuz ilave edip karıştırın. Sıcak suda haşlanmış taze asma yaprağının içine 1 çorba kaşığı iç harçtan koyup parmak kalınlığında sarın. Taze asma yaprağı ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tencerenin dibine 3-4 adet taze asma yaprağı serip üzerine 1 sıra sarma, 1 sıra yıkanmış kuru erik olacak şekilde dizin. Sarma ve kuru erik bitene kadar işleme devam edin. Sarmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su koyun. Ayrı bir tavada ince kıyılmış soğanı 3 çorba kaşığı tereyağı, zeytinyağı ve salça ile birlikte kavurun. Suyu ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra sarmaların üzerine dökün. En üste, ısıya dayanıklı bir tabak kapatıp kısık ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin.