Sofra
Sebzenin en bol olduğu zamanları değerlendirip, en taze hallerini zeytinyağı ile buluşturup verin fırına..

AYŞE ÜNAL

4 Porsiyon

MALZEMELER

    Yarım demet semizotu

    2 dal taze soğan

    1 adet kırmızı biber

    2 adet büyük boy mantar

    5 adet yumurta

    2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

    1 çay kaşığı karabiber

    Yeteri kadar tuz

Semizotunu yıkayıp kuruladıktan sonra doğrayarak derin bir kaba alın. Üzerine kıyılmış soğan, biber, dilimlenmiş mantar, yumurta, zeytinyağı, karabiber ve tuz ilave edip karıştırın. Orta boy bir fırın kabına yayıp, üzerini düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek kontrol ederek pişirin. Ilık olarak servis yapın.