MALZEMELER
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet ince kıyılmış soğan
Bir buçuk çorba kaşığı
dolmalık fıstık
Yarım kg iri kıyılmış ıspanak
1 su bardağı ince doğranmış mantar
2 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
10 dilim pastırma
Tuz, karabiber
TENCEREDE sıvıyağı ısıtın. İnce kıyılmış soğan ve dolmalık fıstığı yağda kavurun. İçine ıspanağı ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Arada bir karıştırın. Ispanakların rengi değişince, içine mantarları ekleyip, biriki çevirin ve ateşten alın. Tuz, karabiber eklediğiniz ıspanağı küçük fırın kaplarına paylaştırın. Üzerine pastırma dilimleri yerleştirin. Yumurtaları çırparak, ıspanakların üzerine dökün. En üste peynir serpiştirin. 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.