Hellimli Patlıcan Pane

Hellimli Patlıcan Pane
  • 8 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

3 adet bostan patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı tozşeker
300 gram hellim peyniri
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

KABUKLARINI şerit halinde soyduğunuz patlıcanları 1 parmak kalınlığnda yuvarlak dilimleyerek tepsiye dizin. Üzerine bolca tuz ve tozfşeker ekerek, patlıanları 10 dakika dinlendirin. Sonra avucunuzda hafifçe sıkın. Kahverengi suyunu akıtınız patlıcan dilimlerini sudan geçirerek kağıt havlu arasında kurutun. Teflon tavada yağsz olarak patlıcan dilimlerinin her iki tarafını pembeleşrne kadar kızartın. 2 patlıcan dilimi arasına, çay bardağının ağzı ile kestiğiniz hellim peynirini yerlefştirerek önce una, sonra çırptığınız yumurtaya, sonra da galete ununa bulayın. Sonrasında kızgın sıvı yağda kızartın. Rendelediğiniz kaşar peynirini servis tabağının tabanına yayın. Üzerine patlıcan paneleri yerleşltirerek sıcak servis yapın.
BİZE ULAŞIN