Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet bostan patlıcan
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çorba kaşığı tozşeker
    300 gram hellim peyniri
    1 su bardağı un
    2 adet yumurta
    1 su bardağı galeta unu
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
KABUKLARINI şerit halinde soyduğunuz patlıcanları 1 parmak kalınlığnda yuvarlak dilimleyerek tepsiye dizin. Üzerine bolca tuz ve tozfşeker ekerek, patlıanları 10 dakika dinlendirin. Sonra avucunuzda hafifçe sıkın. Kahverengi suyunu akıtınız patlıcan dilimlerini sudan geçirerek kağıt havlu arasında kurutun. Teflon tavada yağsz olarak patlıcan dilimlerinin her iki tarafını pembeleşrne kadar kızartın. 2 patlıcan dilimi arasına, çay bardağının ağzı ile kestiğiniz hellim peynirini yerlefştirerek önce una, sonra çırptığınız yumurtaya, sonra da galete ununa bulayın. Sonrasında kızgın sıvı yağda kızartın. Rendelediğiniz kaşar peynirini servis tabağının tabanına yayın. Üzerine patlıcan paneleri yerleşltirerek sıcak servis yapın.