Izgara Börülce

Izgara Börülce
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Kolay
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

600 gram börülce



Yeteri kadar su



4 çorba kaşığı zeytinyağı



1 tatlı kaşığı tereyağı



10 yaprak adaçayı



1 çay bardağı kabukları temizlenmiş badem



4 diş sarmısak



1 adet acı kırmızı



biber, tuz


YAPILIŞI

Börülceyi ayıkladıktan sonra tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Bekletmeden buzlu suya atıp, suyunu iyice süzdürün. Daha sonra iyice ısıtılmış döküm tavada 5 dakika ızgara yapın ve kenara alın. Aynı tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağını alıp eritin ve adaçayını ilave edin. Renk değiştirene dek pişirip kenara alın. Tavada kalan yağ ile bademleri hafif kavurun ve kenara alın. Kalan zeytinyağını tavaya alıp, irice doğranmış sarımsak ve doğranmış kırmızı biberi ilave edin. Daha sonra 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Üzerine börülce ekleyip, tuzunu ayarlayın. 5 dakika pişirip servis tabağına alın. Üzerine adaçayı ve badem yerleştirip servis yapın.

BİZE ULAŞIN