MALZEMELER
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı kaynar su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi
2’şer çorba kaşığı
domates ve biber salçası
2’şer adet domates ve
salatalık
4 yaprak marul
3-4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
İNCE bulguru bir kaseye alın ve kaynar suyu üzerine boşaltıp suyunu çekip şişmesi için ağzını bir kapakla kapatın. Suyunu çektikten sonra bulguru soğumaya bırakın. Sıvıyağ, limon suyu, nar ekşisi, domates ve biber salçası, tuz, karabiber ilave edip karıştırın. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesle salatalığı ekleyin. Daha sonra ince kıyılmış marul yaprağı, taze soğan, maydanoz ve pulbiber ilave edip bütün malzemeyi karıştırın. Servis tabağına alın.