Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg tavuk göğüs eti

    4 çorba kaşığı zeytinyağı

    1 adet büyük boy soğan

    1 çorba kaşığı biber salçası

    1 çorba kaşığı domates salçası

    Yeteri kadar su

    1 tutam karabiber 1 çay kaşığı tuz

    Karnabaharlı Beşamel Sos İçin :

    1 adet küçük boy karnabahar

    3 çorba kaşığı tereyağı

    2 çorba kaşığı tepeleme un

    4 su bardağı süt

    1/2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri

    1 tutam karabiber 1 çay kaşığı tuz

Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp üzerine eti ekleyin ve 7-8 dakika karıştırarak kavurun. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ilave edin. 2 dakika birlikte kavurup salçaları ekleyin. 5 dakika kavurup, tuz, karabiber ve malzemenin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar sıcak su katın. Orta ateşte et yumuşayana dek pişmeye bırakın. Karnabaharlı beşamel sos için, karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda haşlayın. Çiçeklerin sap kısımlarını kesip bir çatalla ezin. 3 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine unu ilave edin ve sürekli karıştırarak rengi dönene dek kavurun. Azar azar ve sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Süt kaynamaya başlayınca altını kısın. Karnabahar, kaşar peyniri, tuz, karabiberi ekleyip sürekli ve hızlı karıştırarak 5 dakika pişirin, ocaktan alın. Karnabaharlı beşamel sosu servis tabaklarına koyun. Üzerine tavuk etini yerleştirip servis yapın.