Kiraz Tuzlusu Kavurması

Kiraz Tuzlusu Kavurması
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
Sofra Tarifi

MALZEMELER

4 kase kiraz
3 su bardağı kaya tuzu
3 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam tuz

YAPILIŞI

1.KİRAZLARI yıkayıp çekirdeklerinden ayıklamadan kavanoza bir sıra yerleştirin. Üzerini örtecek kadar kaya tuzu ile kaplayın. Kirazlar bitene dek aynı işlemi tekrarlayın. Kavanozun kapağını kapatıp bir hafta dinlendirin. Kavanozdan çıkardığınız kirazları sıcak suda, tuzlarından arınana kadar bekletin.

2.Piyazlık doğradığınız soğanları teflon tavada eritin. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını ilave ederek kavurun. Son olarak suyunu süzdüğünüz kirazları ekleyin. Sürekli karıştırarak kavurun.

PÜF NOKTASI

“Kiraz Tuzlusu Kavurması”nı, mısır ekmeği ile servis yapabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN