Kuzu Etli ve Biberli Kabak Tarifi

Etsiz yemek sevmiyorum diyorsanız bu tarif tam size göre! Yağ oranı düşük enerji miktarı yüksek kabak ile yapabileceğiniz kuzu etli ve biberli kabak tarifi
Kuzu Etli ve Biberli Kabak Tarifi
  • 6 Kişilik
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

2 adet büyük boy kabak



400 gram kuşbaşı kuzu eti



4 çorba kaşığı zeytinyağı



1'er adet soğan ve patates



1 adet büyük boy havuç



1 adet dolmalık kırmızıbiber



1 adet dolmalık sarı biber



1 su bardağı yarı yarıya haşlanmış



nohut, 1 çorba kaşığı biber salçası



2 çay bardağı su, tuz, karabiber


YAPILIŞI

Eti bir tencereye alıp suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine zeytinyağı ve yemeklik doğranmış soğan ekleyip, soğanın rengi dönene dek kavurun. Kabak, patates, havuç ve biberleri irice doğrayıp tencereye ilave edin. Birkaç dakika çevirip, nohut ekleyin. Salça ve suyu karıştırıp malzemenin üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 35 dakika pişirin.

BİZE ULAŞIN