Mantarlı Frittata Tarifi

Doğal ve taze gıdalarla mevsiminde beslenmeyi tercih edenler için yaz mevsiminin hediyesi sayısız alternatif var. Zeynep Yeşim Tellide titizlikle seçtiği malzemeleri sofrasında birbirinden şık tariflere dönüştürüyor…
Mantarlı Frittata Tarifi
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

6 adet yumurta



2-3 çorba kaşığı kaymak



5 adet büyük boy kestane mantarı



6 dilim sucuk



1 adet küçük boy soğan



Yarım acı kırmızı biber



4-5 dal maydanoz



Tuz, karabiber


YAPILIŞI

Yumurta ve kaymağı çırpın. Küp doğranmış kestane mantarı, sucuk, soğan, kırmızı biber, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Döküm tavaya alıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 18-20 dakika pişirin.

PÜF NOKTASI

Frittata (fırında omlet) yaparken çok farklı malzemeleri Bir araya getirerek sağlıklı ve besleyici bir öğün hazırlayabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN