Sofra

Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    150 gram mantar
    Yarım su bardağı süt
    3 çorba kaşığı un
    Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
    1 çorba kaşığı tereyağı
    3 adet yumurtanın sarısı+4 adet yumurtanın akı
    5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    5 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
    25 gram mozzarella peyniri
    Bir tutam tuz, karabiber
    Sufle kabına serpiştirmek için:
    Susam, ekmek kırıntısı veya galeta unu
1.MANTARI haşlayıp minik küpler halinde doğrayın. Sütü kaynatıp, soğumaya bırakın. Ardından buzdolabında 4 saat dinlendirin. Soğuduğunda ocağa oturtup un, tereyağı, rendelenmiş muskat ve karabiberi ilave ederek hamur kremasının sosunu hazırlayın. 1 gün dinlendirin.
2.Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları mikserle çırparak kar haline getirin. Tuz ekleyip tekrar mikserleyin. Peynirleri, mantarı, yumurtanın sarısı ve akını tahta kaşıkla ve 8 hareketi yaparak karıştırın. Ardından hamur kreması sosuna ilave edin.
3.Sufle kabını eritilmiş tereyağı ile yağlayıp buzdolabında dinlendirin. Ardından kabı ikinci kez yağlayın. Susam, ekmek kırıntısı veya galeta unu serpiştirin. Sufle malzemesini yerleştirin. Üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırının orta rafında 20 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz sufle kabıyla beraber sıcak olarak servis yapın.