MALZEMELER
300 gram mısır konservesi
Bir buçuk su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kişniş
2 çorba kaşığı ince kıyılmış taze soğan
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Sosu için: 3 çorba kaşığı esmerşeker
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
2 çorba kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı kıyılmış taze soğan
1 çorba kaşığı acı sos
Mısırı ikiye ayırın ve yarısını ezin. Ezilmiş mısırları, geriye kalan mısırları ve diğer tüm malzemeyi bir kap içinde karıştırın. Isıttığınız sıvıyağda kaşık yardımı ile köftelerinizi ince birer tabaka şeklinde (kabartma tozundan dolayı şişeceklerini düşünerek) kızartın. Sosu ile birlikte servis edin.
Sosun yapılışı: Bir kap içinde tüm malzemeyi karıştırıp, şeker eriyene kadar ısıtın.