Sebzeli Hellim Peynirli Şiş

Sebzeli Hellim Peynirli Şiş
  • 4 Kişilik
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Yemek Daveti
Sofra Tarifi

MALZEMELER

1 çorba kaşığı zeytinyağı



Yarım çay kaşığı tuz



1 demet kuşkonmaz



4 adet enginar



1 paket hellim peyniri (250 gram)



1 adet limon



10 adet defne yaprağı



Sos için: 1 tatlı kaşığı hardal



1 demet fesleğenin yaprakları



Yarım limonun suyu



3 çorba kaşığı zeytinyağı



Yarım çay kaşığı karabiber



1 çay kaşığı tuz


YAPILIŞI

Sos için tüm sos malzemesini 1-2 dakika blenderden geçirin, kenara alın. Ayrı bir kapta zeytinyağı ile tuzu çırpıp kenara alın. Kuşkonmazları yıkayıp kök kısımlarındaki 2-3 cm'lik sert bölümleri kesin. Tuzlu suda önce kuşkonmazları sonra enginarları 5 dakika haşlayıp buzlu soğuk suya alın. Daha sonra sularını iyice süzdürün. Enginarları dörde, kuşkonmazları 3 veya 4'e bölün. Hellim peynirini 1 cm genişliğinde dilimleyin. Limonu ince dilimleyip, tüm malzemeyi şişlere geçirin. Üzerlerine zeytinyağlı tuzlu karışımı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrol ederek pişirin. Sıcak şişleri sosla birlikte servis yapın.

BİZE ULAŞIN