1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
1 demet kuşkonmaz
4 adet enginar
1 paket hellim peyniri (250 gram)
1 adet limon
10 adet defne yaprağı
Sos için: 1 tatlı kaşığı hardal
1 demet fesleğenin yaprakları
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sos için tüm sos malzemesini 1-2 dakika blenderden geçirin, kenara alın. Ayrı bir kapta zeytinyağı ile tuzu çırpıp kenara alın. Kuşkonmazları yıkayıp kök kısımlarındaki 2-3 cm'lik sert bölümleri kesin. Tuzlu suda önce kuşkonmazları sonra enginarları 5 dakika haşlayıp buzlu soğuk suya alın. Daha sonra sularını iyice süzdürün. Enginarları dörde, kuşkonmazları 3 veya 4'e bölün. Hellim peynirini 1 cm genişliğinde dilimleyin. Limonu ince dilimleyip, tüm malzemeyi şişlere geçirin. Üzerlerine zeytinyağlı tuzlu karışımı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrol ederek pişirin. Sıcak şişleri sosla birlikte servis yapın.