Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 çorba kaşığı zeytinyağı

    Yarım çay kaşığı tuz

    1 demet kuşkonmaz

    4 adet enginar

    1 paket hellim peyniri (250 gram)

    1 adet limon

    10 adet defne yaprağı

    Sos için: 1 tatlı kaşığı hardal

    1 demet fesleğenin yaprakları

    Yarım limonun suyu

    3 çorba kaşığı zeytinyağı

    Yarım çay kaşığı karabiber

    1 çay kaşığı tuz

Sos için tüm sos malzemesini 1-2 dakika blenderden geçirin, kenara alın. Ayrı bir kapta zeytinyağı ile tuzu çırpıp kenara alın. Kuşkonmazları yıkayıp kök kısımlarındaki 2-3 cm'lik sert bölümleri kesin. Tuzlu suda önce kuşkonmazları sonra enginarları 5 dakika haşlayıp buzlu soğuk suya alın. Daha sonra sularını iyice süzdürün. Enginarları dörde, kuşkonmazları 3 veya 4'e bölün. Hellim peynirini 1 cm genişliğinde dilimleyin. Limonu ince dilimleyip, tüm malzemeyi şişlere geçirin. Üzerlerine zeytinyağlı tuzlu karışımı sürüp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kontrol ederek pişirin. Sıcak şişleri sosla birlikte servis yapın.