Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Diyet

MALZEMELER

    Yarım kg taze barbunya
    1 adet orta boy soğan
    2 diş dövülmüş sarmısak
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 adet çarliston biber
    1 adet havuç
    3 adet orta boy domates
    2 adet kesmeşeker
    Yarım limonun suyu
    Tuz, karabiber
    Üzerine: Maydanoz
AYIKLANMIŞ barbunyayı 10-15 dakika haşlayın ve süzün. İnce kıyılmış soğan ve sarmısağı zeytinyağında hafif pembeleşene kadar kavurun. İnce kıyılmış çarliston biber ve rendelenmiş havucu katın. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates ile kesmeşekeri ekleyin. 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Haşlanmış barbunya, limon suyu, tuz ve karabiberi de koyduktan sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve barbunya yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve ağzı kapalı olarak ılınmaya bırakın. Servis yapmadan önce ince kıyılmış maydanozla süsleyin. Ilık servis yapın.