Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Diyet

MALZEMELER

    2 adet tavuk göğsü (200 gram)
    Yarım çay bardağı su + 1 su bardağı sıcak su
    1 adet orta boy soğan
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    2’şer adet patlıcan ve kabak
    5 adet sivri biber
    4 adet orta boy domates
    5-6 diş sarmısak
    Yarım demet maydanoz
    Tuz, karabiber
TAVUK göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişmeye bırakın.
Suyunu çektikten sonra üzerine ince kıyılmış soğan ve sıvıyağı ilave edip, 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Patlıcan ve kabağın kabuklarını soyup, küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin ve suyunu süzün. Sivri biberi de doğrayıp, patlıcan ve kabakla harmanlayın. Sebzeleri tavuğun üzerine ekleyin ve karıştırın. Domateslerin de kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Sebzelerin üzerine yayın. Ayıklanmış sarmısak ve sıcak suyu da katın. Maydanoz yapraklarını da serptikten sonra, orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.