Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    1 adet orta boy kırmızılahana
    2 litre su
    7 çorba kaşığı üzüm sirkesi
    3 çorba kaşığı tozşeker
    1 tatlı kaşığı kimyon
    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 adet soğan
    1 kangal sucuk
    Tuz, karabiber
Kırmızılahanayı dörde bölüp ortasındaki beyaz kısmı çıkarın. İnce kıyıp geniş bir kaba alın. Bir tencereye su koyup üzerine 5 çorba kaşığı sirke, tozşeker, kimyon, karabiber ve tuz ekleyip kaynatın. Kaynamış suyu lahananın üzerine döküp 30 dakika bekletin. 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, halka doğranmış soğanları kavurun. Daha sonra aynı tavada halka doğranmış sucuğu arkalı önlü kızartın. Lahanayı süzüp servis tabağına alın. Kalan sirke ve zeytinyağını karıştırıp lahananın üzerine gezdirin. Sucuk dilimlerini ve soğanı üzerine ilave edip servis yapın.